Airco installatie

Waarom anderen voor ons kiezen

 • Ervaren airco specialisten
 • Scherpe tarieven
 • Gratis advies en offerte
 • Direct beschikbaar in heel Nederland

Airco installatie

Zou het niet heerlijk zijn om op elk moment een aangename temperatuur in huis of op kantoor te hebben? Dan is een airco installeren een goed idee! Misschien werk je de laatste tijd wel meer thuis? Dan is dit extra comfort ideaal. Op warme zomerdagen blijft het zalig koel in huis; dat is goed voor je productiviteit én voor je algehele welbevinden. Wat je natuurlijk graag wilt weten, is hoe het zit met de airco installatie kosten. Daar vertellen we je hier graag meer over.

Airco installatie kosten: de beste prijs-kwaliteitverhouding

Er zijn diverse factoren, die van invloed zijn op de kosten van de airco. Het is belangrijk dat je een goed beeld hebt van deze factoren, zodat je weet waar je precies voor betaalt en waarom de ene airco voordeliger is dan de andere. Bij een airco kopen, moet je altijd letten op de volgende factoren:

 • Vermogen
 • Soort airco
 • Extra opties
 • Installatie

Het allerbelangrijkste is uiteraard dat je een airco kiest, die perfect is afgestemd op jouw noden. Daarbij wil je natuurlijk ook de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daarvoor ben je hier op het juiste adres. We vertellen je hieronder eerst meer over deze factoren, die van invloed zijn op de airco installatie kosten.

Hoe krachtig moet de airco zijn?

Wat de airco installatie kosten zijn, hangt onder andere af van de grootte van de ruimte. De airco moet over het juiste vermogen beschikken om deze ruimte goed te koelen. Misschien wil je in meerdere ruimtes een airco? Bereken dan voor elke ruimte het aantal kubieke meters (lengte x breedte x hoogte). Vermenigvuldig de uitkomst met een factor 30, 40 of 50, afhankelijk van hoe goed de ruimte is geïsoleerd.

Heb je bijvoorbeeld een ruimte van 50 m3, die goed geïsoleerd is? Dan heb je een airco nodig met een vermogen van 50 x 30 = 1500 Watt. Is de ruimte gemiddeld geïsoleerd, kies dan voor de factor 40. Voor een slecht geïsoleerde ruimte vermenigvuldig je het aantal m3 met 50. Hulp nodig? Neem dan via deze website contact op met een airco specialist!

Verschillende soorten airco’s

Wanneer je besluit om een airco te kopen, dan is het belangrijk dat je weet dat er verschillende soorten airco’s zijn. De airco installatie kosten, hangen namelijk ook af van welk soort airco je kiest. We maken onderscheid tussen de volgende soorten:

 • Single split airco
 • Multi split airco
 • VRF systeem

Wil je slechts één ruimte koelen? Dan is een single split airco voldoende. Deze bestaat uit één binnen en buiten unit. Een multi split airco bestaat uit meerdere binnen units en één buiten unit. Hiermee kun je diverse ruimtes koelen. Je bepaalt zelf in welke ruimte je de airco aanzet. Een VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem, dat vooral gebruikt wordt in bedrijven voor het verwarmen of koelen van een groot aantal ruimtes. Op deze website vind je meer informatie over deze systemen. Of doe een beroep op een van onze airco experts voor uitgebreid advies.

Welke extra opties zijn er mogelijk?

Er bestaan niet alleen diverse soorten airco systemen, maar ze kunnen ook van elkaar verschillen als het gaat om extra functionaliteiten. De airco installatie kosten zullen hoger zijn als je voor een luxe model kiest. Misschien wil je wel een airco die je via je smartphone kunt bedienen? Daar betaal je logischerwijs meer voor, dan voor een airco met enkel een standaard afstandsbediening. Andere functionaliteiten zijn bijvoorbeeld een ventilatiefunctie of het verwarmen van ruimtes via een warmtepomp. Het is maar net wat jij belangrijk vindt.

Welke kosten komen er kijken bij een airco installeren?

Houd er rekening mee dat de kosten niet beperkt blijven tot alleen de aanschafkosten van de airco. Het is eveneens belangrijk dat je airco vakkundig wordt geïnstalleerd. Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe airco? Vraag dan altijd naar wat de airco installatie kosten zijn en de eventuele voorrijkosten van de installateur, zodat je een totaalbeeld van de kosten krijgt. Dan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Airco installatie kosten vergelijken

Hier ben je op de juiste plek om een goed inzicht te krijgen in de airco installatie kosten. Dien hier gemakkelijk online een offerteaanvraag in met jouw specifieke wensen. Dan zorgen wij ervoor dat je binnen korte tijd een vrijblijvende offerte ontvangt van onze airco specialist in jouw regio. Offerte akkoord? Dan plannen we graag samen een afspraak in.

Offerte aanvragen

Gratis offerte aanvragen voor airco installatie?

Voor onderhoud, installatie & reparatie.
Offerte aanvragen

Klantenservice airco specialist direct

Zo makkelijk werkt het

Plaats jouw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ