Airco onderhoud

Waarom anderen voor ons kiezen

  • Ervaren airco specialisten
  • Scherpe tarieven
  • Gratis advies en offerte
  • Direct beschikbaar in heel Nederland

Airco onderhoud

Om ervoor te zorgen dat je airco jarenlang meegaat, is een goed airco onderhoud onmisbaar. Steeds meer mensen kiezen voor een airconditioning om op elk moment een comfortabel woon- of werkklimaat te garanderen. Om blijvend van dit comfort te genieten, raden we je aan om minimaal één keer per jaar een grote onderhoudsbeurt uit te laten voeren door een airco specialist. Wil je graag weten wat airco onderhoud kost? Lees dan hier verder en vraag eenvoudig online gratis offertes aan.

Airco onderhoud voor een gezond leefklimaat

Een degelijk airco onderhoud is niet alleen van belang om het lekker koel te houden in huis of op kantoor, maar het is ook essentieel voor je gezondheid. Terwijl de airco staat de draaien en voor een prettig binnenklimaat zorgt, trekt het apparaat in de tussentijd ook veel stof aan. Dit komt allemaal in de filter terecht. Als er zich te veel stof ophoopt, dan zal dit de goede werking van de airco belemmeren. Daarbij kan het ook voor allergische reacties zorgen bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Ernstig vervuilde filters zijn bovendien voor niemand gezond. Wacht daarom niet te lang en schakel hier een expert in voor airco onderhoud!

Hoe lang gaat een airco mee?

Wie eenmaal een airco heeft aangeschaft, wil natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Wanneer je zorgt voor goed airco onderhoud, dan gaat dit apparaat tot wel 10 jaar mee. De kosten voor airco onderhoud zijn de investering meer dan waard. Vergeet namelijk niet dat gebrekkig onderhoud ervoor kan voor zorgen dat de airco minder doeltreffend werkt, waardoor het apparaat minder zuinig is. Is je airco aan vervanging toe? Dan kun je hier ook gratis offertes aanvragen voor het installeren van een nieuwe airco. Het voordeel van de nieuwste modellen is dat ze vaak een stuk zuiniger en stiller zijn.

Zelf doen of een expert inschakelen?

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om de airco in goede staat te houden, zoals het regelmatig schoonmaken van de filter. Voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt is het een aanrader om dit aan de echte airco specialisten over te laten. Zij kunnen het apparaat volledig schoonmaken, zonder het te beschadigen. Ook is het nodig om de koelvloeistof te verwisselen. Hiervoor is speciaal gereedschap nodig. Daarbij kan het verkeerd omgaan met de koelvloeistof gevaarlijk zijn. De airco specialisten kunnen ook de buiten units checken en reinigen. Een voordeel van professioneel airco onderhoud is dat problemen op tijd ontdekt worden, zodat je hoge reparatiekosten voorkomt.

Wat kost airco onderhoud?

De airco onderhoud kosten liggen doorgaans tussen de € 100 en € 150. De prijzen kunnen echter per airco specialist verschillen. Daarom is het een goed idee om meerdere offertes te vergelijken. Onze airco professionals bieden ook onderhoudscontracten aan, waarmee je voordeliger uit bent dan ‘los’ onderhoud en geniet van optimale service en gemak. Meer weten? Vraag hier meteen online gratis een vrijblijvende offerte aan voor airco onderhoud.

Offerte aanvragen

Gratis offerte aanvragen voor airco onderhoud?

Voor onderhoud, installatie & reparatie.
Offerte aanvragen

Klantenservice airco specialist direct

Zo makkelijk werkt het

Plaats jouw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ