Airco specialist in Heemskerk

Voor installatie, onderhoud en reparatie.

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Direct antwoord op je vraag

  • In Heemskerk e.o.
  • Scherpe tarieven
  • Zakelijk en particulier
  • Afspraak snel gemaakt

Airco specialist Heemskerk

Vraag jij je af bij wie je kunt aankloppen voor een goede airco installatie, reparatie of onderhoudsbeurt in Heemskerk? Dan ben je hier op het juiste adres. Een airco in huis of op de zaak biedt ontzettend veel voordelen, maar dan moet de installatie en het onderhoud wel goed gebeuren. Onze airco specialist geeft je hier enkele waardevolle tips. Ook vertellen we je waarom een airco specialist in Heemskerk onmisbaar is. Vrijblijvend een offerte ontvangen? Geen probleem, binnen 2 minuten makkelijk online geregeld!

Wanneer een airco aanschaffen?

Op steeds meer plekken in Nederland zie je airco’s geïnstalleerd worden. Voorheen kwam je dat hoofdzakelijk tegen in landen, die bekendstaan om hun hoge temperaturen. Maar in Nederland is de airco ook steeds populairder aan het worden. Waarom zou je dan een airco laten installeren in Heemskerk? Er zijn een aantal voordelen. Je kunt er bijvoorbeeld heel gemakkelijk het binnenklimaat in een ruimte mee reguleren, zowel verwarmen als verkoelen. Zeker nu we vaker thuiswerken en de zomers ook in ons land steeds warmer worden, is dit wel zo comfortabel. Een airco specialist in Heemskerk kan je helpen met:

  • Een professionele airco installatie
  • Het jaarlijks onderhoud van je airco
  • Een voordelige onderhoudscontracten
  • De specialist voor je klaar voor advies en airco reparaties

Kortom; vele voordelen om je eens te laten informeren en adviseren over een airconditioning. Kies je voor een split airco of multi-split airco?

Helpdesk voor vragen en advies over airconditioning in Heemskerk

Reviews Aircospecialistdirect

Airconditioning, direct geregeld!

Plaats jouw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Vrijblijvend en binnen 48 uur

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Direct afspraak! ツ

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Klantervaringen uit Heemskerk over onze service

Iedere dag weer tevreden klanten!

Onze airco was toe aan een onderhoudsbeurt. Via jullie direct een goede offerte ontvangen en een afspraak kunnen maken. Keurige service!

Review
Fam. Zweegse uit Heemskerk
Doordat we steeds meer vanuit huis werken wilden we advies over een goede airconditioning. Via jullie zijn we keurig geholpen en hebben we een fijn werkklimaat gekregen.

Review
Dhr. Otto uit Heemskerk
Een multi-split airconditioning laten installeren door jullie voor onze slaapkamers en werkkamer op zolder. Een investering waar we nog geen dag spijt van hebben gehad.

Review
Mevr. Elshof uit Heemskerk

Voordelen van een airco installatie in Heemskerk

Het grote voordeel van een airco laten installeren, is dat je hiermee gemakkelijk een ruimte kunt verkoelen. Maar dat is niet het enige voordeel van een airco. Airco installatie in Heemskerk biedt je nog veel meer voordelen. Zo zorgt een airco ook voor het filteren en ontvochten van de lucht. Daarbij kunnen de moderne airconditioning systemen van vandaag eveneens verwarmen. Ze werken namelijk volgens het principe van de warmtepomp. Je hebt dus het hele jaar door profijt van je airconditioning. Stel dat het verkoelen en verwarmen enkel belangrijk is voor één ruimte, bijvoorbeeld voor een slaapkamer of werkkamer, dan is het zelfs voordeliger om de airco aan te zetten in plaats van het volledige cv-systeem. Dat scheelt weer mooi in de kosten op de energierekening!

Onderhoud door de airco specialist

Normaal gesproken is een jaarlijkse onderhoudsbeurt voldoende om probleemloos jarenlang van je airco te genieten. Let op, want in veel gevallen is het noodzakelijk om het airco onderhoud uit te laten voeren door een erkende airco specialist in Heemskerk om een beroep te kunnen doen op de garantie, mocht dat nodig zijn. Naast de standaard jaarlijkse onderhoudsbeurt, kan je airco ook ineens signalen afgeven, die erop wijzen dat er een inspectie en onderhoudswerkzaamheden nodig zijn.

Misschien maakt je airco ineens meer geluid dan voorheen? Dan kan het zijn dat de filters verstopt zijn. Het kan echter ook zijn dat dit een teken is van een mechanisch probleem. Laat dan zeker een airco specialist in Heemskerk even naar het apparaat kijken. Ook als je airco ineens minder goed koelt of als je energierekening ineens een stuk hoger uitvalt, dan is het aan te raden om de hulp van een specialist in te roepen.

Meer informatie over

Installatie van airco

Airco onderhoud in Heemskerk

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Veelgestelde vragen over airconditioning

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op met de airco specialist

Als we uitgaan van een standaard split airco, dan liggen de kosten tussen de € 1.500,- en € 3.500,- euro. Kies je voor een multi-split airconditioning, dan liggen de kosten tussen de € 3.000,- en de € 6.000,-. Deze tarieven zijn dan inclusief de installatie van de volledige airconditioning. Laat je vooraf altijd goed adviseren door een airco specialist in Heemskerk. Deze komt bij je thuis langs om de situatie te bekijken en jouw wensen te bespreken.
Het zelf installeren van een airco is niet toegestaan in Nederland. Dit komt omdat het koudemiddel door een STEK-erkend airco specialist gevuld dient te worden in de airco installatie. Ook het bijvullen van het koudemiddel mag je niet zelf doen. STEK staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek, een bedrijfscertificering voor installatiebedrijven.
Het is aan te raden om de buitenunit van de airco installatie op een plek te monteren waar zoveel mogelijk schaduw is. Hoe meer zon de buitenunit krijgt, des te harder die moet worden om koude lucht aan te leveren. Dat kost energie en die kosten wil je uiteraard zo laag mogelijk houden. Daarnaast maakt een airco, als deze aanstaat, geluid. Plaats de buitenunit daarom niet vlak onder een slaapkamerraam over dichtbij de buren. Er zijn tegenwoordig airco's die fluisterstil zijn. Het merk Toshiba staat hierom bekend. Laat je hierover adviseren door een airco specialist in Heemskerk.
Dat ligt volledig aan de situatie en de wensen die je hebt aan de airco. Een airco kan inderdaad meerdere ruimtes koelen. Maar wanneer de oppervlakte te groot is, dan raden we multi-split airco aan. Je krijgt dan één buitenunit met twee tot vijf binnenunits. Een prachtige oplossing voor een aangenaam woon- werkklimaat. Bekijk ook eens de video onderaan deze pagina voor de werking van een multi-split airconditioning.
Nadelen? De investering kan je weerhouden, maar dan geniet je wel van een prefect woon- en werkklimaat. Het belangrijkste is om de airco goed af te stemmen op jouw behoeften en de ruimte(s), die je wilt verkoelen en/of verwarmen. Schakel daarvoor de expertise in van jouw airco specialist in Heemskerk. Deze kan gemakkelijk bepalen welke soort airco het meest geschikt is in jouw situatie. De specialist zal ook exact uitrekenen wat het vermogen moet zijn van jouw airco, zodat de ruimte heel efficiënt gekoeld en verwarmd kan worden. Op deze manier zijn airco’s zeker geen energieslurpers, zoals er weleens gedacht wordt. De nieuwste generatie airco’s verbruiken bovendien aanzienlijk minder energie, dan de oudere modellen. Nadelen? Die zijn er dus eigenlijk niet!
Met een airco die kan verwarming kun je veel geld besparen om je gasverbruik. Zeker in de huidige tijd is dat een belangrijk aspect. Een kleine rekensom: Kosten verwarmen op gas:

Bij € 0,95 per m3: 1.176 (m3) * € 0,79 = € 1.117,20

Bij € 3,45,- per m3: 1.176 (m3) * € 1,00 = € 4,057,20

Kosten verwarmen met een airco:

2.872,38 (kWh) * € 0,77 = € 2.211,73

Je ziet dus dat met de huidige hoge energieprijzen het verwarmen van je woning d.m.v. een airco veel voordeliger is dan je woning op gas te verwarming. De investering van een airco is daarom zeker het overwegen waard.
Een normale airco verbruikt gemiddeld 1 kWh per uur. Met een stroomprijs van € 0,77 kost een airco per uur € 0,77 en per dag ongeveer € 6,16. Bij de 'normale' stroomprijs van € 0,23 kost een airco € 0,23 per uur en per dag ongeveer € 1,84. We gaan dan uit dat de airco gemiddeld 8 uur aan staat.

Omdat de energieprijzen constant in beweging zijn verwijzen we je voor de actuele tarieven graag door naar deze pagina op Gaslicht.com.
Wanneer je een airco gaat kopen is het verstandig om je vooraf goed te laten adviseren door een airco specialist in Heemskerk. Zo zijn er verschillende airco modellen op de markt. Hieronder hebben we deze voor je geformuleerd.

Vaste airco's
Zoals de naam het al aangeeft wordt een vaste airco op een vaste plaatst gemonteerd. Vaak zie je dit terugkomen in de zakelijke huisvestingen. Je kunt hierbij kiezen uit een vloermodel, wandmodel of plafondmodel. De airco zal dan helemaal geïntegreerd worden als inbouwmodel en daarna niet meer verplaatst kunnen worden. Demontage kan uiteraard wel.

Mobiele airco's
Je ziet ze veel te koop staan bij de warme dagen, de mobiele airco's. Makkelijk te verplaatsen om de gewenste ruimte direct te verkoelen. een nadeel is dat je altijd de mobiele airco een afvoerbuis heeft die naar buiten moet. Hierdoor krijg je ongewenst toch weer warme lucht naar binnen. Een tijdelijke oplossing, maar niet een duurzame oplossing voor de lange termijn.

Monoblock airco's
Bij een monoblock airco heb je geen buitenunit. Alles wat een airco nodig heeft zit dus verwerkt in één 'cassette'. Hierdoor is deze makkelijk om diverse plaatsen te monteren, maar monoblock airco's brengen meer geluid met zich mee. Niet ideaal voor een slaap- of werkkamer dus. Daarentegen is deze type airco wel weer een stuk goedkoper.

Split-unit airco's
Met een split-airco heb je een buiten- en binnenunit. de grote voordelen van deze installatie is dat het koelvermogen vele malen hoger ligt dan een monoblock airco, geen afvoerslang heeft, veel minder geluid maakt en mooi te monteren zijn in de gewenste kamer.

Multi-split airco's
Naast de split-airco bestaan er ook multi-split airco's. Dis is erg handig als je meerdere binnenunits wilt koppelen op één buitenunit. Ook het koelvermogen is erg hoog bij een multi-split airco. De installatie is wel wat ingewikkelder en moet je zeker door een airco specialist in Heemskerk laten uitvoeren. Ook is er vooraf een goed plan nodig waar de binnenunits geplaatst gaan worden en waar de buitenunit dan het meest handigst en effectiefst is.
Doet je airco het ineens niet meer? Kijk dan op de eerste plaats eens of de airco zelf misschien een melding geeft. Je ziet dan vaak een knipperend lampje met een code. In sommige gevallen kun je met deze storingscode zelf het probleem oplossen. Is er geen melding van een storing of lukt het niet om de storing op te lossen, dan is de airco mogelijk kapot en zal er een reparatie uitgevoerd dienen te worden. Doe dan hier een beroep op een airco specialist in Heemskerk, die kan onderzoeken wat het probleem is.
Ja. Doordat wij een groot netwerk hebben van airco specialisten zijn wij werkzaam in heel Noord-Holland en in de gemeente Heemskerk. Wij hebben bijvoorbeeld airco specialisten in:

Aalsmeer
Alkmaar
Amstelveen
Amsterdam
Beverwijk
Bussum
Castricum
Den Helder
Diemen
Enkhuizen
Haarlem
Heerhugowaard
Hilversum
Hoofddorp
Hoorn
IJmuiden
Purmerend
Uithoorn
Volendam
Zaandam

Multi-split airco: zo werkt het

De airco specialist in Heemskerk adviseert je graag over de mogelijkheden.

Geheel vrijblijvend – Beveiligd verzonden